Учені попередили про небезпеку вживання куркуми | ESOREITER

0

Ученые предупредили об опасности употребления куркумы | ESOREITER0Фото з відкритих джерел

Дослідники зі Стенфордського університету з’ясували, що виробники можуть додавати куркуму свинцевий аромат, надає нейротоксичну дію на організм. (esoreiter.ru)

На думку вчених, виробник іде на такий крок, щоб надати куркумі яскравий жовтий відтінок. Вся справа в дешевизні такого способу.

Під час дослідження вчені порівняли ізотопи куркуми та ізотопи свинцю, що міститься в крові людини. З’ясувалося, що «зіпсована» куркума була проведена в семи з дев’яти районах Бангладешу. Цей важкий метал, на думку дослідників, потрапляє в кров жителів Бангладеш разом з куркумою, яку вони споживають, додаючи в їжу.

Свинець токсичний для організму в будь-яких обсягах, так як він веде до розвитку серцево-судинних захворювань та негативно впливає на нервову систему. Найбільшої шкоди шкідливий метал завдає молодому підростаючому організму, викликаючи когнітивні розлади.

Раніше ESOREITER розповідав про незвичайному властивості куркуми, здатна омолоджувати організм.

Андрій Вітрів

НОВОСТИ ПАРТНЕРОВ

НОВОСТИ ПАРТНЕРОВ

загрузка...