Найцінніші з гастрономічною точки зору гриби — «Факти про неймовірне»

0
11

Самые ценные с гастрономической точки зрения грибы -

Запах смажених грибів, навіть якщо це звичайні сироїжки, незмінно породжує апетит. Проте гриби не тільки смачні, вони є гастрономічно цінним поживним продуктом: не викликають ожиріння і при цьому постачають організму людини рослинні білки і клітковину, а потім ще чимало вітамінів і цінних мінералів. Крім того, гриби, які виросли в екологічно чистих районах, з успіхом виводять токсини. (esoreiter.ru)

Кожен вид грибів відрізняється витонченим смаком і навіть специфічним ароматом; деякі входять в число делікатесів і дуже цінуються у всьому світі. Наприклад, європейські споживачі в захваті від дрібних осінніх опеньків, чиї капелюшки не досягли 1 сантиметра в діаметрі. Високо цінуються і лисички – за дивно ніжний вишуканий смак, а також здатність цих унікальних грибів очищати організм людини від радіонуклідів і забезпечувати профілактику онкозахворювань.

Самые ценные с гастрономической точки зрения грибы -

Рижики – ще один цінний вид, оскільки їх смак і аромат воістину неповторні, а вже виглядають вони після обсмажування просто приголомшливо. Проте на цьому перелік делікатесних грибів не закінчується, адже є види, і куди більш цінні.

Грузді білі

Солоні грузді – одне з найбільш бажаних страв зимового столу. Проте особливо високо знавці цінують білі грузді. Ці гриби славляться характерним лісовим ароматом, з-за чого досвідчені кухарі при їх засолюванні не додають багато спецій. Трапляється, що й зовсім виключають, використовуючи лише дубові, черемхові або вишневі листя.

Самые ценные с гастрономической точки зрения грибы -

Приємно хрусткі солоні грузді можуть бути самостійною закускою або компонентом складних страв. В 100 г цього страви міститься 16 Ккал. Гриби багаті на білок, вітамін С і вітаміни групи В, при цьому у них мінімум вуглеводів і жирів. Грузді рекомендують при туберкульозі і сечокам’яної хвороби.

Високо і повсюдно шанований білий гриб

Білий гриб також вважається великим делікатесом, хоча повсюдно росте як в Росії, так і в західноєвропейських країнах. При сушінні його яскраво виражені смак і аромат тільки посилюються. Нарізана м’якоть білих грибів не темніє і залишається привабливою, а після обсмажування страва стає ще більш апетитним на вигляд, причому продукт анітрохи не втрачає своєї ніжності. Білі гриби – джерело протеїнів і білка, за змістом останнього вони конкурують з м’ясом (можуть повністю його замінити в нашому раціоні), досить збалансовані за своїм вітамінно-мінеральному складу.

Самые ценные с гастрономической точки зрения грибы -

До речі, жителька села Кам’янка Львоской області в червні 2018 року знайшла білий гриб (дивіться фото нижче) вагою 2,4 кілограма, що є рідкістю, хоча в Мережі інтернет тут же посипалися коментарі з подібними ж рекордами. Сама я в дитинстві знаходила білий гриб в півметра висотою, на жаль, його ніхто тоді не вимірював і вже тим більше не зважував…

Самые ценные с гастрономической точки зрения грибы -

Трохи про моховиках

Моховик також володіє надзвичайно ніжною м’якоттю і тонким ароматом лісу, йому не потрібне додавання значної кількості спецій. Ці гриби, з м’ясистою капелюшком і кілька «ущербною» тонкою ніжкою, придатні для варіння і смаження. Їх калорійність становить приблизно 20 Ккал. Моховики багаті білком, а вуглеводів містять мінімум. Зустрічаються вони не так вже й часто, однак схильні рости групами. Для того щоб отримати приємні гастрономічні враження від моховиков, достатньо кілька цих грибів посмажити з додаванням масла і солі – без будь-яких інших інгредієнтів.

Самые ценные с гастрономической точки зрения грибы -

Є навіть мигдальні гриби — рідкісні, але дуже цінні

Мигдальний гриб досить рідкісний, однак його можна знайти – на Уралі і в інших регіонах Росії. Мигдальні гриби люблять болотисту місцевість; вони припадають родичами популярним грибів — печерицям, хоча зовні мало схожі на «рідню»: у них немає пластинок під капелюшками. Гриби відрізняються вираженим ароматом мигдалю та приємні на смак. Це справді рідкісний і цінний в гастрономічному відношенні продукт, і заради нього варто потрудитися, тобто обійти навколишні ліси.

Самые ценные с гастрономической точки зрения грибы -

Загадкові трюфеля

На першому місці за своїм кулінарним достоїнств заслужено стоять трюфелі, які бувають двох видів: білі і чорні (перші вважаються найбільш цінними). Збирають їх тільки молодими: у цьому віці гриби видають унікальний, просто вишуканий аромат. А ось старіючи, трюфелі, навпаки, починають погано пахнути, смак їх також псується.

Гриби схожі на бульби і, подібно бульб, ростуть під землею. Збирають їх за допомогою дресированих свинок або особливих собак, які по запаху легко знаходять плодові тіла і показують, де копати. Сьогодні існують спеціальні ферми, на яких культивують трюфелі, однак доступніше і дешевше продукт від цього не став.

Самые ценные с гастрономической точки зрения грибы -

Як білих, так і чорних трюфелях міститься багато білка, вітамінів групи В і вітаміну РР. Гриби підвищують імунітет, піднімають життєвий тонус, покращують зір і регенерацію тканин, можуть навіть служити афродізіаком. Не випадково в XVII — XIX століттях трюфелі використовували як ліки.

***

…Зрозуміло, кожен з їстівних грибів по-своєму гастрономічно цінний, але перераховані нами види в усьому світі визнаються найбільш смачними, ароматними і поживними, а тому вони підходять для приготування делікатесних дорогих страв.

Самые ценные с гастрономической точки зрения грибы -

НОВОСТИ ПАРТНЕРОВ

НОВОСТИ ПАРТНЕРОВ