Унікальний китайський лікер Bambooze, витриманий в живих бамбукових стовбурах — «Факти про неймовірне»

0
14

Уникальный китайский ликер Bambooze, выдержанный в живых бамбуковых стволах -

У деяких китайських провінціях живі бамбукові стовбури використовують для виготовлення вельми популярного у туристів алкогольного напою. (esoreiter.ru)

Застосовуючи метод впорскування під високим тиском, виробники заповнюють ділянки бамбукових стовбурів рисовим вином або рисовою горілкою. «Дозрівання» лікеру триває від декількох місяців до півтора років, протягом цього часу в нього природним чином додається сік бамбука. В результаті напій набуває чистий, приємний аромат і детоксиіфкуючі властивості. Вміст алкоголю в ньому знижується, так як частина його поглинає рослина, до того ж напій завдяки соку бамбука збільшується в обсязі.

Уникальный китайский ликер Bambooze, выдержанный в живых бамбуковых стволах -

Цікавий процес «добування» вже готового лікеру. Клієнтів часто запрошують подивитися, як робочі простукують різні секції бамбукових стовбурів, визначаючи, де міститься цінна суміш, а потім просвердлюють маленький отвір, щоб вона могла вилитися в скляну ємність. Лікер готовий до вживання на місці, але якщо хтось хоче придбати його, щоб зробити вражаючий подарунок, він може вибрати коліно бамбука у вигляді своєрідної дерев’яної пляшки (дивіться відео нижче).

Цей метод дозрівання лікеру був спочатку розроблений в провінції Фуцзянь, а потім узятий на озброєння сільськими жителями і виробниками алкогольних напоїв в інших китайських провінціях, таких як Гуансі і Сичуань. Виробництво бамбукового лікеру обмежується декількома десятками тисяч літрів на рік, але, оскільки попит на них продовжує зростати, підприємства потроху «нарощують потужності».

Уникальный китайский ликер Bambooze, выдержанный в живых бамбуковых стволах -

У міру зростання конкуренції виробники намагаються оптимізувати виробничий процес, зокрема шукають більш ефективні та зручні способи винних ін’єкцій. При цьому їм необхідно дотримуватися певних правил. Кількість уприскуваного алкоголю і його фортеця дуже важливі, так як надмірні обсяг і фортеця можуть вбити рослину, а слабкий алкогольний напій має тенденцію псуватися, хоч і не скоро. До цих пір краще за все в якості «наповнювача» працювали рисове вино і рисова ж горілка.

Bambooze продається за ціною близько 500 юанів ($ 72) за бамбукову «пляшку», але багато хто готовий заплатити більше — як за неповторну своєрідність напою, так і за його передбачувану користь для здоров’я.

НОВОСТИ ПАРТНЕРОВ

НОВОСТИ ПАРТНЕРОВ