В тайському ресторані можна скуштувати суп, яким 45 років — «Факти про неймовірне»

0
11

В тайском ресторане можно отведать суп, которому 45 лет -

Wattana Panich — один з найпопулярніших ресторанів Бангкока, розташований в районі Эккамае (Ekkamai). Щодня сюди приходять сотні відвідувачів, щоб поласувати смачними супами і тушкованими стравами. Але секрет вишуканих страв, що подаються в цьому ресторані, багатьох жителів Заходу може просто відлякати. (esoreiter.ru)

Одним з найпопулярніших страв у «Ваттана Панич» є густий м’ясний суп з локшиною, приготований з рубаної яловичини (фрикадельок, тушкованого м’яса, субпродуктів) і спецій. Але найважливіший інгредієнт унікального супу — це бульйон, який, як не дико це звучить, варився 45 років. Замість того щоб кожен вечір виливати залишки бульйону в каналізацію, кухарі обережно проціджують його і залишають зберігатися, щоб на наступний день використовувати в якості основи для приготування нового супу. Вони надходять так щодня протягом сорока з гаком років і вважають це головним секретом своєї вигадки.

«Ваттана Панич» використовує старий, давно вже забутий багатьма метод приготування їжі, здавна відомої в цій країні як м’ясне блюдо мисливця. Даний спосіб припускає безперервну варіння супу з додаванням до нього різних свіжих компонентів. Завдяки цьому, як вважають знавці, бульйон вбирає максимум смаку і аромату інгредієнтів. Правило, загалом-то, проста: чим довше бульйон вариться на вогні, тим краще він стає. Правда, тайський ресторан довів цей принцип, можна сказати, до крайності.

В тайском ресторане можно отведать суп, которому 45 лет -

Як пише журнал BK Magazine, після закриття закладу кухаря «Ваттана Панич» охолоджують залишився бульйон і поміщають його в холодильник, а далі він знову використовується в якості своєрідної «приправи-основи». Кухарі додають в нього близько 25 кг яловичини, аромат якої вбирається у цей витриманий десятиліттями фантастичний бульйон, постійно підсилюючи його смак.

Сьогодні рестораном керує вже третє покоління власників. Його нинішній господар Наттапонг Кавинунта (Nattapong Kaweenunta) з повною впевненістю говорить, що троє його підростаючих дітей стануть наступним поколінням, керуючим Wattana Panich. Що б не сталося, можна напевно сказати: вони будуть використовувати все той же «вічний бульйон».

В тайском ресторане можно отведать суп, которому 45 лет -

А якщо, дивлячись на фотографію (трохи вище), ви здивуєтеся «зовнішнього вигляду» великого металевого котла з його жахливими нашаруваннями, то майте на увазі, що це всього лише сліди 45-річного приготування унікального супу. Власники «Ваттана Панич» завели традицію не тільки не виливати залишки бульйону, але і не чистити котел після ненавмисного випліскування супу. Не гігієнічно? Для нас, мабуть, так. Зате вельми екзотично і, як кажуть, дуже смачно.

НОВОСТИ ПАРТНЕРОВ

НОВОСТИ ПАРТНЕРОВ